Over brua

Minnesund, 1998. Vennene til Jonas har dratt til storbyen for å studere, kjæresten Nina inkludert. Jonas er blitt værende ihjembygda for å jobbe på sagbruket. Han bor sammen med mora si, leier filmer på den lokale videosjappa og venter på telefoner fra Nina.

En dag tar han ei jente i å stjele kontantkort fra bensinstasjonen. Magda er polsk og har jobbet svart på en av de store gårdene i nærheten, men ble satt på gata da det ikke var mer arbeid til henne. Siden har hun bodd aleine i ei anleggsbrakke. I likhet med Jonas har hun strandet på et sted hun egentlig ikke vil være, uten venner eller planer for framtida.

Snart blir Jonas og Magda kjærester. Forholdet tilspisser de allerede kompliserte relasjonene mellom lokalbefolkningen og de polske gjestearbeiderne. Er det sant at polakkene stjeler fra sine norske arbeidsgivere? Eller har nordmennene seg selv å takke, når de lar polakkene bo og arbeide som dyr?

Lasse W. Fosshaug ble nominert til Norlis debutantpris 2013.

“Helstøpt bok om sammensatte mennesker. (…) Med en uanstrengt penn og blekk farget av svart humor, har Fosshaug skrevet en underholdende og tankevekkende bok.”

— Live Lundh, Vårt Land

Anmeldelser og omtale

Anmeldelse fra Trønderavisa
Anmeldelse Stavanger Aftenblad Over brua